ارتباط مستقیم با 30607 استاد
مشاهده لیست مدرسین
مشاهده ویدیوی مدرسین
تدریس خصوصی استاد شاسواری
IELTS-TUTOR
beikmohammadlou
تدریس ریاضی و فیزیک شاسواری
تدریس آیلتس بهرامی
تدریس خصوصی دکتر سرپرست
آموزشگاه راه ذکریا
آموزشگاه
تدریس ریاضی رجبی
تدریس خصوصی بهمن آبادی
تدریس خصوصی زبان انگلیسی خانم وکیلی
باباخانی تدریس فیزیک کنکور
ایران مدرس مقاله ترین ها بیشترین داروهای مصرفی دانشجویان ایرانی

بیشترین داروهای مصرفی دانشجویان ایرانی

به اشتراک گذاری

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مواد مخدر و روان گردان‌ها عامل قتل عام نوجوانان و جوانان است، گفت: با توجه به رویکرد اجتماعی کردن امر مبارزه، علاوه بر تقویت و توانمندسازی تشکل‌های دانشجویی پیشگیری از اعتیاد در سطح دانشگاه‌ها باید دو واحد درسی اجباری ویژه دانشجویان در خصوص شناخت راهبردهای پیشگیری و درمان اعتیاد ایجاد شود.

پیشنهاد ویژه ایران مدرس: زندگی دانشجویی و چالش‌ سلامت

به گزارش سرویس «اجتماعی»‌ ایسنا، حمید صرامی با بیان اینکه مواد مخدر و روان‌گردان‌ها به دنبال ضربه زدن به سیستم اجتماعی یعنی دانشگاه‌ها است، اظهار کرد: میزان شیوع مصرف مواد در سال گذشته براساس نتایج مطالعه شیوع‌شناسی مصرف مواد در بین دانشجویان دانشگاه‌های تابعه وزارت علوم، معادل 2.6 درصد بوده و بیشترین شیوع مواد در گروه نمونه دانشجویان به ترتیب حشیش، تریاک، قرص اکس، شیشه بوده و در بین داروها بیشترین شیوع به ترتیب به کدئین، ‌ترامادول، دیازپام و ریتالین اختصاص داشته است.

مدیرکل دفتر تحقیقات ستاد بیان داشت: شیوع مصرف مواد در دانشجویان گروه نمونه در قشر پسر سه برابر دانشجویان دختر بوده ولی مصرف دارو در دانشجویان دختر بیشتر از دانشجویان پسر بوده است.

صرامی افزود: طبق این مطالعه، مصرف مواد در دانشجویان گروه نمونه که در منازل مجردی سکونت دارند بیشتر از دانشجویانی بوده که در خوابگاه یا همراه خانواده خود زندگی می‌کنند و اکثریت دانشجویان گروه نمونه اولین تجربه مصرف خود را قبل از ورود به دانشگاه عنوان کردند به گونه‌ای که 56 درصد دانشجویان گروه نمونه اعلام کردند که در مورد مواد مخدر اطلاعات کافی ندارند و این یک زنگ خطر جدی می‌باشد.

وی ادامه داد: با توجه به تغییر الگوی مصرف مواد در سطح جامعه، متاسفانه تغییر الگو مصرف در گروه نمونه دانشجویان رخ داده به طوری که مصرف متامفتامین‌ها می‌تواند یک نگرانی جدی را در این گروه رقم زند.


دبیر اتاق‌های فکر ستاد در ادامه، ضمن هشدار به والدینی که مواد مصرف می‌کنند، گفت: متاسفانه در بین دانشجویان گروه نمونه، شاهد مصرف مواد و دارو، در بین اعضای خانواده این دانشجویان بودیم که اثرات زیان بار آن بر فرزندانشان مترتب شده است.

پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین توصیه‌ها برای دانشجویان سال اولی را هم بخوانید.

صرامی، مهمترین متغیرهای عوامل خطر در گروه نمونه را که در پیش‌بینی مصرف مواد نقش دارند، به ترتیب اولویت عصبانیت و پرخاشگری، مصرف مواد در دوستان، ‌نگرش مثبت ناشی از باورهای غلط و مصرف مواد در خانواده برشمرد.

وی با بیان اینکه دانشجویان از سرمایه‌های اجتماعی و آینده‌سازان کشور هستند و همواره مسئولان نظام در خصوص سلامت جسمانی،‌ روانی، اجتماعی و معنوی آنان دغدغه دارند، گفت: ضرورت دارد کلیه بخش‌های مختلف دانشگاه‌ها به‌منظور ضربه‌زدن به استراتژی‌های سیستم مواد مخدر و روان‌گردان‌ها و ناکام ماندن توطئه‌های استکبار جهانی، در یک برنامه کوتاه، میان یا بلند مدت، با تلاشی مضاعف در عرصه اطلاع‌رسانی مستمر و هدفمند در خصوص تبیین عوارض ناشی از مصرف مواد بالاخص مواد محرک، آموزش مهارت‌های زندگی به ویژه آموزش مدیریت استرس و خشم و ارتباط فردی و اجتماعی، تقویت فعالیت‌های جایگزین به منظور تحرک و نشاط سالم و ارائه خدمات مشاوره‌ای به دانشجویان گام‌های جدی‌تری بردارند.

صرامی گفت: انتظار می‌رود در راستای رویکرد جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی بر اجتماعی کردن امر مبارزه، شاهد تقویت و توانمندسازی تشکل‌های دانشجویی پیشگیری از اعتیاد در سطح دانشگاه‌ها به صورت وسیع و هدفمند باشیم و همزمان نیز دو واحد درسی اجباری ویژه دانشجویان در خصوص شناخت راهبردهای پیشگیری و درمان اعتیاد ایجاد شود.

مطالعه مقاله
چالش‌ها و فرصت‌های زندگی دانشجویی هم مفید است.

وی در پایان هرگونه سیاه‌نمایی در خصوص مصرف مواد در دانشجویان را محکوم و تاکید کرد: لازمه برنامه‌ریزی صحیح در عرصه پیشگیری از اعتیاد برای ایمن‌سازی لایه‌های مختلف، شناخت وضع موجود است و ستاد مبارزه با مواد مخدر با نفی هرگونه سکوت، انکار و اغراق در این خصوص و رد نگاه سیاسی به پدیده‌های اجتماعی، همواره معتقد است با رویکرد واقع‌بینانه باید به استقبال و کنترل پدیده‌های اجتماعی حرکت کرد.


آمار بازدید: 665 بار
ثبت نظر درباره مقاله
Security Image