ارتباط مستقیم با 30681 استاد
مشاهده لیست مدرسین
مشاهده ویدیوی مدرسین
IELTS-TUTOR
تدریس خصوصی استاد شاسواری
beikmohammadlou
باباخانی تدریس فیزیک کنکور
آموزشگاه
تدریس آیلتس بهرامی
تدریس خصوصی بهمن آبادی
تدریس ریاضی و فیزیک شاسواری
تدریس خصوصی زبان انگلیسی خانم وکیلی
تدریس خصوصی دکتر سرپرست
تدریس ریاضی رجبی
آموزشگاه راه ذکریا
ایران مدرس اخبار سایر اخبار اختیار و استقلال دانشگاهها در جذب هیأت علمی رعایت می شود (12 مرداد 92)

اختیار و استقلال دانشگاهها در جذب هیأت علمی رعایت می شود (12 مرداد 92)

رئیس مرکز جذب وزارت علوم در پاسخ به این انتقاد که استقلال دانشگاههای کشور با متمرکز شدن زیر سوال رفته، تاکید کرد: دانشگاهها محور و حلقه اولیه و اصلی در فرآیند جذب هیأت علمی هستند.


محمدرضا مردانی در گفتگو با خبرنگار مهر، تاکید کرد: در فرآیند کنونی جذب اعضای هیأت علمی نه تنها از اختیارات و نقش دانشگاه ها کم نشده بلکه هیأت های اجرایی جذب دانشگاه ها محور و حلقه اصلی فرآیند جذب هیأت علمی به شمار می آیند، افرادی که از فرآیند جذب شناخت کافی دارند و در این مسیر با مرکز همراهی داشته اند، فرآیند جذب اعضای هیأت علمی را از نظر سرعت، دقت و کیفیت قابل قبول ارزیابی می کنند.

وی با اشاره به نقش اصلی هیأت مرکزی وزارت علوم، گفت: در این فرآیند، هیأت مرکزی جذب به عنوان بخش نظارتی بوده و مسئولیت اصلی و حلقه اولیه و عنصر تعیین کننده جذب نیز دانشگاهها هستند. در واقع ارزیابی توانمندی علمی فرد متقاضی، در کارگروه بررسی توانایی علمی متشکل از رئیس دانشکده، رئیس گروه و دو نفر از اعضای گروه یا متخصصان و افراد دارای تخصص در گرایش مورد نظر صورت می گیرد. حتی دانشگاهها می توانند به منظور جلوگیری از اعمال سلیقه از اعضای هیأت علمی سایر دانشگاهها دعوت به همکاری کنند، بنابراین مرحله اولیه بررسی پرونده متقاضیان جذب توسط اعضای هیأت علمی همان دانشگاه صورت می گیرد.

مردانی درباره یک وظیفه مهم دانشگاهها در فرایند جذب، اظهار داشت: مسئولیت اعلام نیاز بر حسب رشته گرایش و محل و اولویت بندی نیازهای جذب همچنین انتخاب متقاضیان داوطلب عضویت هیأت علمی با توجه به ضوابط و آئین نامه ها، نیز بر عهده هیأت اجرائی جذب دانشگاه ها است، البته نظارت بر عملکرد دانشگاهها در راستای تحقق آئین نامه و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی هیأت مرکزی و مرکز جذب اعضای هیأت علمی انجام می شود.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم یادآوری کرد: هم اکنون نزدیک به 5 هزار عضو هیأت علمی به عنوان همکار افتخاری جذب دانشگاهها در راستای جذب اعضای هیأت علمی مستقیم و غیرمستقیم همکاری می کنند که اعضای این شبکه بزرگ همگی عضو هیأت علمی بوده و در این زمینه با دانشگاهها همکاری می کنند.

مردانی در ادامه درباره یک اختیار دانشگاهها در فرایند جذب، گفت: هیأت های جذب دانشگاه بر مبنای نظر کارگروه های علمی و عمومی احراز صلاحیت متقاضیان را بر اساس امتیازات کسب شده بررسی و تصمیم نهایی را می گیرند، به دانشگاه این اختیار داده شده که بعد از احراز صلاحیت، برای افراد حکم یکساله صادر کند تا متقاضی با سرعت بکارگیری شود و زمان مراحل جذب کاهش یابد، سپس پرونده متقاضی برای بررسی نهایی پرونده ها به هیأت مرکزی ارسال می شود و توسط هیأت مرکزی نظارت کلی صورت می گیرد که آیا فرآیند جذب به درستی طی شده است یا خیر.

وی به یک راه بررسی شکایت متقاضیان اشاره کرد و ادامه داد: اگر متقاضی، از روند جذب دانشگاه رضایت نداشته باشد، مراتب در هیأت مرکزی جذب قابل بررسی و پیگیری است و پرونده هایی که در هیأت های اجرایی دانشگاه بررسی شده و دارای نقائصی باشند در هیأت های مرکزی کامل می شوند و متقاضیانی که از اولویت بالاتری برخوردار باشند انتخاب شده و افرادی که در اولویت های بعدی قرار گیرند می توانند در دانشگاه های دیگری ثبت نام کنند.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم همچنین درباره سامانه جذب، خاطرنشان کرد: سامانه جامع جذب وزارت علوم در حقیقت وبگاهی است که برای سرویس دهی به تمام دانشگاه ها طراحی شده و کنترل و نظارت الکترونیکی بر فرآیند جذب توسط هیأت مرکزی از طریق این سامانه صورت می گیرد. گاهی با توجه به اعلام فراخوان سراسری و ثبت نام متقاضیان برخی گمان می کنند که جذب متمرکز و از سوی وزارت علوم صورت می گیرد، که در واقع اینگونه نیست و همانطور که پیش از این اعلام شد این نقش تقسیم شده و بخش های مختلفی در دانشگاه ها مسئولیت اصلی این امر را عهده دارند.

کلمات کلیدی: جذب هیأت علمی، جذب هیأت علمی در دانشگاهها، میزان استقلال دانشگاهها در جذب هیأت علمی، نحوه جذب هیأت علمی در دانشگاهها، فرآیند جذب هیأت علمی، فرآیند کنونی جذب اعضای هیأت علمی، نقش دانشگاهها در جذب هیات علمی

آمار بازدید: 280 بار
ثبت نظر درباره مقاله
Security Image