ارتباط مستقیم با 30730 استاد
مشاهده لیست مدرسین
مشاهده ویدیوی مدرسین
IELTS-TUTOR
تدریس خصوصی استاد شاسواری
تدریس ریاضی و فیزیک شاسواری
تدریس خصوصی زبان انگلیسی خانم وکیلی
باباخانی تدریس فیزیک کنکور
تدریس آیلتس بهرامی
تدریس خصوصی بهمن آبادی
تدریس خصوصی دکتر سرپرست
تدریس ریاضی رجبی
آموزشگاه راه ذکریا
beikmohammadlou
آموزشگاه
ایران مدرس اخبار اخبار دانشگاه تاکید بر نقش دانشگاه در الگوی پیشرفت اسلامی

تاکید بر نقش دانشگاه در الگوی پیشرفت اسلامی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر نقش دانشگاه در الگوی پیشرفت اسلامی گفت: وظیفه دانشگاه تربیت دانشمندان برای پاسخ به سوالات جامعه و نیازهای صنعت، اقتصاد و فرهنگ است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، سیدضیا هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با حضور در برنامه دو نیم ساعت به بررسی موضوع دانشگاه اسلامی و الگوی ایرانی - اسلامی پیشرفت پرداخت.

هاشمی در این برنامه با اشاره به اینکه تمدن‌های ایرانی، مصری و چینی به حوزه شرق و تمدن یونان به غرب تعلق دارد، گفت: بیشتر تمدن‌های بشری در شرق بوده و بین النهرین را مادر تمدن‌های بشری می‌نامند که در این مجموعه تمدن ایرانی همانند دیگر تمدن‌های شرقی بسیار دیرینه است.

وی تاکید کرد: بحث تمدن به تاریخ منحصر نیست و در روزگار ما نیز اهمیت دارد چرا که یکی از زمینه‌های تمدن سازی و حفظ تمدن برخورداری از ریشه‌های کهن تاریخی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: هر دو تمدن شرق و غرب بسیار ریشه‌دار هستند که تمدن غربی در قرن‌های اخیر دچار تحولات بزرگی شده و در وادی علم و فناوری از دیگر تمدن‌ها پیشی می‌گیرد ولی در تمدن شرقی این فرهنگ است که ریشه دارتر ظاهر می‌شود.

هاشمی با تاکید بر اینکه ریشه‌های تاریخی تمدنمان، ما را قادر می‌سازد تا یک تمدن جامع و مانع منطبق با فطرت انسان در ساحت‌های مختلف پایه گذاری کنیم، گفت: از نگاه جهان بینی ما، انسان تنها ساحت مادی ندارد بلکه بعد معنوی نیز در کنار بعد مادی وجود دارد و پایان زندگی انسان در دنیا به معنای نابودی و فنای او نیست.

وی افزود: تمایز مهم تمدن شرق و غرب در این است که تمدن‌های شرقی بویژه تمدن‌های دینی انسان را دارای دو بعد لاهوتی و ناسوتی می‌شناسند که معنی این سخن این است که انسان ابعاد گوناگونی دارد و رنج و غم را در کنار شادی می‌بیند و افق‌های بلندی را در نظر می‌گیرد و اخلاق و ویژگی‌های انسانی در یک جهان بینی جامعه نگاه می‌کند.

هاشمی در رابطه با دانشگاه اسلامی، گفت: نقد یک پدیده با در نظر گرفتن نقاط ایده‌آل آن انجام می‌شود و به معنی نفی واقعیت‌های موجود نیست، لذا در دانشگاه‌ها نیز نقاط ضعف و قوت را در کنار هم داریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: در شرایط ایده‌آل دانشگاه محور تمدن سازی است و تمدن بدون علم و مرکز علمی شکل نمی‌گیرد و در تسری الگوی یک تمدن به جغرافیای جدید نیاز به دانشگاه است، چرا که تمدن به معنی قابلیت پاسخگویی به سوالات بنیادین جدید دریک جامعه است و سبک زندگی، الگوی حرکت، نظام اقتصادی، نظام خانواده، سبک دینداری و مقولاتی از این گروه، مقولاتی هستند که دانشگاه متولی پاسخگویی به آنهاست.

هاشمی اظهار داشت: دانشمندان و عالمان هر جامعه نقاط ضعف آن را بیش از دیگران و جلوتر از آنان می‌بینند که این نگاه با نگاه ظاهر بین و عامیانه متفاوت است و رفاه، سعادت و رضایتمندی افراد جامعه نیازمند دانش‌ها و تخصص‌های مختلف و شکل گیری نهادهای اجتماعی در معنای تام کلمه است.

وی به نقش دانشگاه در الگوی پیشرفت اسلامی اشاره کرد و گفت: وظیفه دانشگاه تربیت دانشمندان برای پاسخ به سوالات جامعه و نیازهای صنعت، اقتصاد و فرهنگ است و ابتدا باید دانشگاهی روز آمد و مجهز به علم روز وجود داشته باشد تا بتواند در راستای تقویت اندیشه‌های اسلامی گام بردارد.

آمار بازدید: 123 بار
ثبت نظر درباره مقاله
Security Image