ارتباط مستقیم با 30626 استاد
مشاهده لیست مدرسین
مشاهده ویدیوی مدرسین
تدریس خصوصی استاد شاسواری
IELTS-TUTOR
باباخانی تدریس فیزیک کنکور
آموزشگاه راه ذکریا
تدریس خصوصی دکتر سرپرست
تدریس آیلتس بهرامی
تدریس ریاضی و فیزیک شاسواری
beikmohammadlou
تدریس ریاضی رجبی
تدریس خصوصی بهمن آبادی
آموزشگاه
تدریس خصوصی زبان انگلیسی خانم وکیلی
ایران مدرس اخبار اخبار تحقیق و پژوهش اجرای پروژه ملی میکروتوربین در دانشگاه کاشان/ تولید همزمان برق و حرارت

اجرای پروژه ملی میکروتوربین در دانشگاه کاشان/ تولید همزمان برق و حرارت

پژوهشگران دانشگاه کاشان با استفاده از موتور گاز سوز رفت و برگشتی اقدام به تولید همزمان برق و حرارت مورد نیاز دانشگاه کردند و بر اساس این طرح پروژه ملی طراحی و ساخت میکرو توربین برای تولید همزمان برق و حرارت در این دانشگاه در حال اجرا است که فاز اول آن پیشرفت 20 درصدی دارد.

دکتر سعید گلابی- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به راه اندازی نیروگاه CHP (نیروگاه همزمان برق و حرارت) در دانشگاه کاشان، گفت: نیروگاه یک مگاواتی CHP این دانشگاه دارای موتور گاز سوز پیستونی (رفت و برگشتی) است که قادر به تولید یک مگاوات برق و حرارت است.

وی ادامه داد: در این پایلوت به جای آنکه گرمای ناشی از فعالیت موتور به خارج منتقل شود، به داخل مبدل برای گرم کردن آب هدایت می‌شود به این ترتیب آب با 2 بار گرم شدن به دمای 90 درجه سانتیگراد می‌رسد که با استفاده از این گرما در فصل سرما ساختمان مرکزی دانشگاه گرم می‌شود.

گلابی اضافه کرد: در فصل تابستان نیز این گرما در چیلرهای جذبی برای سرد کردن فن کوئل‌ها استفاده می‌شود و سرمایش مورد نیاز ساختمان دانشگاه تامین خواهد شد.

تعریف یک طرح کلان بر اساس پایلوت اجرا شده

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان با بیان اینکه بر اساس این پایلوت طرح ملی در این زمینه تعریف و اجرایی شد، خاطر نشان کرد: بر اساس اجرای این پایلوت طرح ملی طراحی و ساخت ميکروتوربين گازی 200 کيلو وات (CHP) با توليد همزمان حرارت و برق و ذخيره سازی انرژی تعریف و در این طرح دانشگاه کاشان به عنوان دانشگاه محوری انتخاب و پژوهشگاه نیرو نیز در این پروژه به عنوان همکار انتخاب شده است.

وی با بیان اینکه طرح ملی ساخت میکرو توربین گاز با توان 200 کیلووات در نظر گرفته شده است، یادآور شد: از آنجایی که این میکرو توربین نسبت به پایلوت دانشگاه دارای توان کمتری است از این رو سایز آن کوچکتر است ولی موتوری که برای آن در نظر گرفته شده است از نوع موتور میکرو توربینی است که مهمترین مزیت آن این است که در سایز خیلی کوچکتر قادر به توان مورد نیاز کاربر است.

مهمترین چالش‌های پروژه ملی میکرو توربین‌ها

گلابی سرعت بالای این موتور را از دیگر مزایای آن نام برد و اظهار داشت: از این رو ژنراتوری که برای این موتور استفاده می‌شود از مسایل مهمی است علاوه بر آن بالانس کردن یاتاقان‌های این میکرو توربین، آلیاژهای خاص و نحوه بازیافت حرارت از مهمترین چالش‌های اجرای این پروژه است که باید به آن توجه شود.

میزان پیشرفت جوان ترین طرح کلان

مجری طرح به بیان میزان پیشرفت این پروژه ملی پرداخت و افزود: این طرح ملی در 2 فاز طراحی میکرو توربین و تهیه اسناد راهبردی تعریف شده است که در حال حاضر در تهیه اسناد راهبردی هستیم که در این فاز اقدام به شناسایی توان و ظرفیت‌های موجود در کشور در زمینه طراحی و ساخت میکرو توربین‌ها کردیم. این بخش پیشرفت حدود 20 درصدی دارد و قرار دادهای آن نیز منعقد شده است.

گلابی با اشاره به جوان بودن این طرح، ادامه داد: دستگاه بهره بردار این پروژه دیر تعیین شد از این رو اجرای این طرح با تاخیر آغاز شد.

تلاش برای کاربردی کردن دانش‌های فنی به دست آمده

مجری طرح کلان میکروتوربین 200 کیلوواتی با اشاره به خروجی نهایی این طرح کلان ملی گفت: با اجرای این طرح کلان انبوهی از اسناد، مدارک و نقشه‌ در قالب دانش فنی کسب خواهد شد که لازم است در محلی این دانش فنی تبدیل به محصول و وارد بازار شود.

وی معضل بزرگ طرح‌های کلان ملی را بدون استفاده ماندن این اسناد ذکرکرد و ادامه داد: از این رو درصدد هستیم تا با تاسیس شرکت دانش بنیانی اقدام به کاربردی کردن دانش فنی کسب شده در این پروژه ملی هستیم.

گلابی با تاکید بر اینکه این شرکت دانش بنیان دارای سهامدارانی هستند، خاطر نشان کرد: بخشی از این سهام در اختیار دانشگاه‌های مجری و همکار این طرح قرار می‌گیرد ولی مقرر شده است که بخش عمده‌ای از سهام آن به شرکت‌های بزرگ صنعتی واگذار شود.

آمار بازدید: 336 بار
ثبت نظر درباره مقاله
Security Image