ارتباط مستقیم با 30457 استاد
مشاهده لیست مدرسین
مشاهده ویدیوی مدرسین
تدریس خصوصی استاد شاسواری
IELTS-TUTOR
تدریس خصوصی دکتر سرپرست
تدریس آیلتس بهرامی
آموزشگاه راه ذکریا
تدریس خصوصی بهمن آبادی
تدریس ریاضی و فیزیک شاسواری
باباخانی تدریس فیزیک کنکور
تدریس خصوصی ایران مدرس
آموزشگاه
تدریس ریاضی رجبی
beikmohammadlou

معرفی رشته حسابداری

به اشتراک گذاری

معرفی رشته حسابداری در این بخش ارائه شده است و در رابطه با تاریخچه علم حسابداری، تواناییهای لازم، موقعیت شغلی در ایران، درسهای این رشته در طول تحصیل و ... توضیحاتی ارائه شده است.

پیشنهاد ویژه سایت ایران مدرس: دانلود رایگان جزوات عالی حسابداری دولتی فصل 1 تا 6 با مثال تشریحی

حسابگر و حسابرس واقعی خداوند است که با صفت رحمت بندگانش را حسابرسی می‌کند.

تاریخچه علم حسابداری:

با پیدایش نخستین تمدن‌ها و ایجاد امپراطوریهای باستانی و داد و ستد بین آنها و همچنین انتخاب سکه به عنوان مقیاس اندازه‌گیری نیاز به یک سیستم حسابداری ساده احساس شد، که منجر به ایجاد حسابداری اولیه شد.

در اواخر قرون وُستا با بوجود آمدن دولت‌ها و جمهوری‌های کوچک و بزرگ فضای مناسبی برای رشد اقتصادی و تاسیس کارخانه‌های کوچک صنعتی بوجود آمد که منجر به پیچیدگی معاملات شد، این پیچیدگی نیاز به سیستم حسابداری کامل‌تر را افزایش داد که منجر به گسترش حسابداری دوطرفه شد. این گسترش حسابداری دوطرفه و تعریف دفاتر اصلی حسابداری در اروپا و جهان مرهون کتاب چکیده حساب و هندسه (نسبت و تناسب) است که توسط کشیش و ریاضیدان معروف ایتالیایی لوکا پاچیولی در سال 1494 نوشته شد، که به همبن خاطر او را پدر حسابداری لقب دادند.


پیشنهاد می شود مقاله دانلود سوالات علمی فنی و حرفه ای رشته حسابداری مالی (حسابداری صنعتی) را هم بخوانید.

حسابدار کیست؟ حسابداری چیست؟

یک چرتکه، یکی دو صفحه کاغذ، یک دفتر و یک قلم، ابزار کار آنها بوده است تا حساب دخل وخرج یک واحد اقتصادی را ثبت کنند و به وضعیت مالی آن سر و سامان ببخشند.

این افراد در قدیم عنوانشان «میرزا» بوده است. بعدها «دفتردار» نام گرفتند و امروزه به عنوان «حسابدار» فعالیت می‌کنند. البته نسل جدید به جای چرتکه از ماشین حساب یا ماشین‌های الکترونیکی استفاده می‌کنند و سر و کارشان با کامپیوتر است اما این پیشرفت بیشتر شامل ابزار کار می‌شود نه نوع کار چون خیلی از آنها حسابداری را «تجربی» می‌دانند که باید به روش استاد شاگردی فرا گرفت و نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارد.

حال سوال آنجاست که اگر حسابداری نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارد چرا از سال 1345رشته حسابداری در آموزشگاه عالی حسابداری شرکت ملی نفت ایران و سپس در دانشگاه تهران دایر گردید و امروزه نیز در بسیاری از دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی تدریس می‌شود؟ آیا می‌توان گفت که حسابداری در مفهوم امروزین آن با دفتر داری متفاوت است؟

در پاسخ باید گفت: که حسابداری یک فن است که در آن فرایند جمع آوری، طبقه بندی، ثبت و خلاصه کردن و تجزیه و تحلیل اطلاعات و تهیه گزارش‌های مالی و صورت‌های حسابداری در شکل‌ها و مدل‌های خاص انجام می‌گیرد تا افراد ذی نفع درون سازمانی مثل مدیران سازمان یا برون سازمانی مثل بانک‌ها، مجمع عمومی سازمان مورد نظر یا مقامات مالیاتی بتوانند از این اطلاعات استفاده کنند به همین دلیل فردی که تحصیلات دانشگاهی ندارد بیشتر دفتر دار است تا حسابدار چرا که گزارش‌های این دسته از افراد مطابق استاندارد نیست و پردازش کافی نمی‌شود و بیشتر شامل تراز حساب‌ها است. برای مثال یک حسابدار تجربی نمی‌تواند به راحتی بین دارایی‌های کوتاه مدت و بلند مدت تفاوت قائل شود یا نمی‌داند که چگونه باید معاملات ارزی را در دفاتر ثبت کند.

از سوی دیگر یک حسابدار متخصص در آینده می‌تواند مدیر مالی یک سازمان یا شرکت گردد، یعنی می‌تواند به مدیریت یک شرکت ایده بدهد که منابع موجودش را در چه راه‌هایی سرمایه گذاری کند تا استفاده بهینه نماید، یا اگر شرکت به منابع مالی جدیدی نیاز داشت یک مدیر مالی بر اساس دانش آکادمیک خود می‌تواند بگوید که از چه طریقی باید تامین مالی شود در حالی که مجموع این فعالیت‌ها خارج از توانایی یک حسابدار تجربی است.

تواناییهای لازم:

رشته حسابداری از جمله رشته‌هایی است که از داوطلبان سه گروه آزمایشی ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می‌پذیرد و در آزمون هر سه گروه نیز درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته مطرح است در واقع داشتن شم ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری بر خوردار است. همچنین یک حسابدار باید به خوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد بنابر این باید به ادبیات فارسی مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. همچنین دانشجوی این رشته باید تحمل ساعت‌ها کار در پشت یک میز و صندلی و سر و کار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد و دقیق و منظم باشد تا در جمع بندی اعداد دچار مشکل نگردد و در نهایت آن که یک حسابدار برای موفقیت در این دنیای پر از رقابت و تغییر تحول باید با اخلاق، مبتکر، صبور و منضبط باشد.

مطالعه این مقاله هم می تواند مفید باشد:
آشنایی با رشته تحصیلی حسابداري

موقعیت شغلی در ایران

فرصت‌های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین‌ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می‌گیرد به همین دلیل با اینکه در داتشگاه‌های مختلف کشور اعم از دولتی، غیر انتفاعی و آزاد دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تحصیل می‌کنند اما تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته از بیشتر رشته‌ها کمتر است. چون از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه‌های کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیازمند هستند.

درسهای این رشته در طول تحصیل:

دروس پایه:

روانشناسی عمومی، جامعه‌شناسی، اصول علم اقتصاد، ریاضیات پایه، ریاضیات کاربردی، آمار کاربردی، مبانی کاربرد کامپیوتر، پژوهش و عملیات، مالیه عمومی، روش تحقیق، مدیریت تولید، پول و ارز و بانکداری، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، حقوق بازرگانی، مبانی سازمان مدیریت.

پیشنهاد می کنیم مقاله
منابع کنکور ارشد حسابداری را هم مطالعه نمائید.

دروس تخصصی:

اصول حسابداری، حسابداری میانه، حسابداری پیشرفته، صنعتی، حسابرسی، حسابداری مالیاتی، اصول تنظیم و کنترل بودجه، مدیریت مالی، مباحث جاری حسابداری، متون حسابداری، حسابداری دولتی، زبان تخصصی.

برای مشاهده لیست مدرسین فعال در زمینه آموزش خصوصی حسابداری کلیک کنید:
تدریس خصوصی حسابداری

کلمات کلیدی: حسابداری، رشته حسابداری، تاریخچه حسابداری، توانایی های حسابدار، موقعیت شغلی، بازار کار، درسهای رشته حسابداری، دروس پایه، دروس تخصصی حسابداری

منبع: کمیته دانشجویی عمادده


آمار بازدید: 3961 بار
ثبت نظر درباره مقاله
Security Image
نظرات کاربران
❤️ سه شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۴

خوب بود